Holik Mariann | személyre szabott étrendkészítés

Rólam

Kislánynak átlagos testalkatú voltam, rendszeresen sosem sportoltam. Az étkezésre egyáltalán nem figyeltem oda, mindig azt ettem, amit éppen megkívántam. Egy ideig nem is volt gond. Aztán, ahogy teltek az évek, az összevissza evés és a mozgásszegény életmód megtette hatását. Sokat dolgoztam, és se időm, se energiám nem volt, hogy megtervezzem az étkezésem és a mozgást. 25 éves korom körül kezdődött el a hízásom, és nagyon hamar felkúsztak rám a kilók. Szinte észrevétlenül.

Kezdetben nem zavart, sőt fel sem tűnt, hogy a ruháim egyre szűkebbek. Sosem bántott és nem szólt meg senki a súlyom miatt. Később, amikor már télen sem tudtam felvenni olyan ruhát, amiben jól éreztem volna magam… akkor eldöntöttem, hogy változtatnom kell.

Sokáig bújtam a szakkönyveket, az internetet, hogy milyen módszerrel próbáljak meg lefogyni. Abban biztos voltam, hogy nem egy időszakos diétára van szükségem, hanem egy teljes életmódváltásra.

Tudtam, hogy nem tudnám sokáig tartani, ha csak csirkemellet, rizst és brokkolit kellene ennem. Nagyon szerettem az édességeket, semmiképpen sem szerettem volna lemondani róluk. Mindenképpen le akartam fogyni, de úgy hogy közben finomakat eszek. Először ez szinte lehetetlennek tűnt, de megtaláltam a megoldást.

Összeállítottam magamnak egy étrendet, és január 1-jén belevágtam.

Nagyon elszánt voltam, és hamar jött is az eredmény. Lecseréltem az olajat, a lisztet és a cukrot is. Elhagytam a cukros üdítőket és a bolti édességeket is. Ugyanúgy ettem szinte mindent, csak más alapanyagokból készítettem el. Mindenki meglepődött és csodálkozott, hogy tojásos nokedlit eszem meg palacsintát és mégis fogyok. Megtanultam megtervezni az étkezéseimet, és a vásárlásaimat.

Januárban kezdtem az életmódváltást és májusra egy másik ember lett belőlem. Sokkal magabiztosabb, energikusabb lettem. A ruhatáramat is lecseréltem. Végre újra nőnek, és csinosnak éreztem magam. Az élet minden területén csak a pozitív változásokat tapasztaltam. Kipihentebb voltam, több energiám lett. Megváltozott az életszemléletem is.

A megváltozott étkezési szokásaim mellett beiktattam a mozgást is. Heti 4x szobabicikliztem otthon, és súlyzós gyakorlatokat végeztem. A mindennapjaiba beiktattam úgy a mozgást, hogy ki sem kellett mozdulnom otthonról.

A bőröm is sokkal szebb lett a tiszta étkezésnek és a mozgásnak köszönhetően.

Telt az idő, és egyre jobban beleástam magam a táplálkozás témakörébe. Ekkortájt még könyvelőként és TB szakelőadóként dolgoztam, de úgy éreztem, hogy a fogyásom teljesen megváltoztatta a munkához, az élethez való hozzáállásomat. Új célnak tekintettem, hogy másokon is segíthessek.

Ekkor eldöntöttem, hogy a főállásom mellett beiratkozom egy képzésre, ahol hivatalos oklevelet, bizonyítványt szerezhetek. Elvégeztem a képzést és először másodállásként kezdtem el foglalkozni az étrendkészítéssel. Egyre több vendégemet lett, hamarosan a másodállásból főállás lett.

Jelenleg már 5 éve foglalkozom étrendkészítéssel online és rengeteg embernek tudtam már segíteni a fogyásban, életmódváltásban.

A fogyásom gyökeresen változtatta meg az életemet. Új szakmát, új célokat adott. A fő célom, hogy minél több embernek segíthessek leküzdeni a túlsúlyát. Arra biztatok mindenkit, kortól és nemtől függetlenül, hogy változtasson, ha nem érzi jól magát a bőrében. Koplalás nélkül, finom ételekkel és könnyedén le lehet adni a felesleget.

Átalakulásom képekben

Holik Mariann életmód és táplálkozási tanácsadó
Holik Mariann életmód és táplálkozási tanácsadó
Holik Mariann életmód és táplálkozási tanácsadó

Média megjelenések

Esküvő Classic | Szépség & Diéta

Edd magad fittre az esküvőig! – Holik Mariann életmód és táplálkozás tanácsadó tippjei

Blikk Nők | Formában

Úgy akartam fogyni, hogy közben finomakat eszem – Holik Mariann életmód és táplálkozás tanácsadó